Spoločnosť Kia Motors Slovakia podporuje mobilitu mesta Žilina

15.02.2013 Žilina

Žilina 15. 2. 2013 – Koncom roka 2012 spoločnosť Kia Motors Slovakia darovala mestu Žilina vozidlá Kia cee`d. Týmto darom prezident automobilky Eek-Hee Lee zdôraznil potrebu kvalitne a dostatočne zastrešiť mobilitu pri dobročinných aktivitách mesta. Nové automobily sa budú používať pre potreby samosprávy na zabezpečenie viacerých služieb občanom, pri charitatívnych činnostiach a pomôžu zefektívniť aj rozvoz stravy pre seniorov. Tieto automobily zároveň prispejú k obnove vozidlového parku mesta Žilina, ktorý je, pokiaľ ide o životnosť a počet vozidiel, pre výkon samosprávy neuspokojivý. „Tento nečakaný dar, ktorý sme od spoločnosti Kia Motors Slovakia s potešením prijali, je pre Mesto Žilina veľmi potrebný. Nemáme dostatok financií na obnovu celého nášho vozidlového parku, ktorý je nedostatočný pre efektívne fungovanie samosprávy. Preto si veľmi vážim ústretovosť vedenia spoločnosti Kia Motors Slovakia, ako aj dobrú spoluprácu a finančnú podporu pri viacerých kultúrnych a športových podujatiach, organizovaných Mestom Žilina v roku 2012,“ povedal úprimne prekvapený primátor mesta Žilina Igor Choma.
„Mobilitu, ktorá je jednou z priorít filantropických aktivít spoločnosti Kia Motors Slovakia, chápeme aj ako prekonávanie prekážok pri dobročinnom zámere. Znevýhodnené skupiny, medzi ktoré patria aj seniori, by mali mať rovnaké možnosti viesť plnohodnotný život. Preto veríme, že naše automobily vhodne poslúžia práve pri rozvoze jedla,“ uviedol Eek-Hee Lee, prezident spoločnosti Kia Motors Slovakia. Mesto Žilina víta, že podnikateľské subjekty pôsobiace v Žiline a okolí podporujú činnosť samosprávy aj takýmto spôsobom. Ide o dobrý príklad vzájomnej spolupráce medzi mestským úradom a firmami v žilinskom regióne.
Spoločnosť Kia Motors Slovakia je svedomitým partnerom v regióne a dlhodobo sa správa ako spoločensky zodpovedný podnik. Filantropické aktivity sú zamerané na zvýšenie kvality života v žilinskom regióne prostredníctvom podpory mobility pre znevýhodnených, environmentálnych a bezpečnostne–preventívnych projektov, podpory vzdelávania, kultúrnych podujatí a prezentovanie dobrovoľníctva ako formy sociálnej a environmentálnej pomoci.
 

Vyberte región